Keresés

Terápia

LinkajánlásEndometriozisEndometriozisendometriozis.lap.hu/9-99hu14986172402007-06-04 00:07:382017-06-28 04:34:00Central Médiacsoport Zrt.centralmediacsoport@centralmediacsoport.hu2007

Meghatározás

Kezelésének első lépése az endometriózis diagnózisának megállapításához is használt hastükrözés (laparoszkópia) mellyel a kóros szövetek egy része eltávolítható és az összenövések megszüntethetők. A második lépésben gyógyszeres kezelést alkalmaznak, amely lecsökkenti a méhnyálkahártya működését serkentő nemi hormonok szintjét (ezzel a menopauzához hasonló állapotot hozva létre). Végül pedig a hastükrözés megismétlésével a kezelés hatékonyságát ellenőrzik és eltávolítják a megmaradt elváltozásokat. Ha ezek még mindig túl nagyok, hasi műtét végzése válhat szükségessé. Amennyiben a beteg már nem kíván gyermeket vállalni, a gyógyszeres kezelés gesztagénekkel (Norcolut, Provera) vagy kombinált ösztrogén-gesztagén készítményekkel.

Szponzorált hirdetések

Foglalj Orvost

Hirdetés

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza:Terápia
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem Elküldés